Hoe draag jij de vlindertrend? | mode meid

2021-12-13 05:09:51 By : Ms. Steffi Zhang

Gezien op de catwalk bij Chanel, Ninamounah, Blumarine en Alberta Ferretti: de vlindertrend. Een beetje jaren negentig, een beetje retro en een vleugje Y2K, als je het ons vraagt. Toch kunnen we er niet meer omheen en is het hoog tijd voor het nodige stijladvies. Want uiteindelijk wil niemand zo rondlopen als een botanische tuin.

Soms duikt er een trend op die we allemaal niet hadden voorzien. Hoewel de Y2K-trend in het algemeen nog steeds voorspelbaar was, was de terugkeer van dit insect iets meer onverwacht. Ja, je leest het goed: de vlinder is niet langer voorbehouden aan kleine meisjes, pyjamabroekjes of tienertopjes. Sterker nog, de vlinder is terug en is luid en duidelijk te zien. 

Hoe is deze trend ontstaan? Dankzij een handvol TikTok-sterren, maar ook dankzij Dua Lipa die de Grammy Awards bijwoonde in een vintage Versace-jurk met – jawel – vlinderprint. In tijden als deze is het niet meer dan logisch dat we teruggrijpen op zorgeloze trends uit voorgaande decennia. De pure schoonheid van het dier dat transformeert van harige rups naar esthetische fladderaar is niets meer dan een metafoor voor de drang om (mentaal) sterker en veerkrachtiger uit de pandemie te komen. Vind je de vlindertop of riem toch iets te intens? Dan pak je het gewoon wat subtieler op. Oorbellen, kettingen of zelfs iPhone-hoesjes zijn net zo goed voldoende. En vergeet niet: de panterprint is altijd een goed alternatief.

9 Karaats tricolor oorbellen met vlinder

T-shirt Shirt met ronde hals en vlinderprint

Design hoesje voor iPhone 11 - Vlinder - Zwart / Wit

11627 Debora Nl Flex Serraje Kalei 1

Modetrends voor het komende seizoen

Retro herfsttrends op een rij

Welke stijl past het beste bij jou? Doe nu de stijltest

Lees ook Twee manieren om je outfit samen te stellen Stijladvies Lees ook 5 originele kostuumideeën voor Halloween Stijladvies Lees ook Hoe voorkom je blaren in je Dr. Martens Stijladvies Lees ook Stylingtrucs voor lange vrouwen Stijladvies Altijd up-to-date? Ontvang regelmatig stijladvies, tips en veel mode-inspiratie Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een link. Als je erop klikt, ontvang je wekelijks Fashionchick-updates. Er gaat iets mis. Probeer het later nog eens.

Twee manieren om je outfit samen te stellen

5 originele ideeën voor Halloween-kostuums

Zo voorkom je blaren bij je Dr. Martens

Stylingtrucs voor lange vrouwen

Ontvang regelmatig stijladvies, tips en veel mode-inspiratie

Je bent er bijna... er is een e-mail verstuurd met een link. Als je erop klikt, ontvang je wekelijks Fashionchick-updates.

Er gaat iets mis. Probeer het later nog eens.

Fashionchick verandert de manier waarop we mode winkelen. Zoek, vind, vergelijk en koop artikelen van honderden webshops op één plek.